Aktualno

Njemački turizam – posrnuli div

Prije nekoliko dana donesena je nova odluka o sudbini turizma i ugostiteljstva u Njemačkoj državi.

Svim ugostiteljima i hotelijerima dozvoljeno je otvaranje objekata od 21.05., ali samo pod uvjetom da je u njihovoj regiji trenutni broj zaraženih koronavirusom ispod 100.

Mnogi njemački ugostitelji ne znaju što da rade i kada da otvore svoja vrata za goste.

Strahuju od ponovnog iznenadnog zatvaranja, pogotovo nakon naručivanja hrane, pića i zapošljavanja djelatnika. Ako bi broj zaraženih porastao iznad 100, svi ugostiteljski i turistički objekti morali bi se zatvoriti i čekati minimalno 5 dana da brojka zaraženih osoba opet padne.

Naš izvor, Tomo Delač je odmah po dobivanju te informacije od svojih poslovnih partnera organizirao nekoliko sastanaka s ugostiteljima s kojima surađuje, kako bi za svoje djelatnike osigurao bolje uvjete.
Njegovu izjavu donosimo vam u nastavku.

„Ljudi su umorni od neizvjesnosti. Nije lako kada vam propadne velika količina hrane i pića, jer nakon naručivanja proizvoda vi ste ih dobavljaču dužni platiti, a hoćete li na tim proizvodima uspjeti zaraditi ili će vas opet zatvoriti, to ne znate. Razumijem njihovu razdražljivost jer sam i ja kao ugostitelj vodio iste bitke s ovom pandemijom. Nije to lako. Računi dolaze i nitko vas ne pita kako ćete ih platiti, to je vaša obaveza, zaposlenici vam na kraju ostanu bez posla jer vi za njih posla nemate, sve što se uzeli od proizvoda potrošite ili poklonite, ali povrata novca ni zarade nema.

Jedino pozitivno u cijeloj to situaciji je što smo mi kao agencija za svoje djelatnike organizirali povoljan dogovor s poslodavcima. Svi zaposlenici koje dovedemo u radni odnos sa svojim poslovnim partnerima dobivaju ugovor i prijavljeni su u radni odnos cijelo vrijeme dok je objekt zatvoren. Što znači da smo postigli dogovor za svoje djelatnike da imaju siguran posao i sigurnu prijavu, nevažno radili oni kod poslodavca 1 dan, 1 tjedan ili 1 mjesec.
Ako se zbog porasta broja zaraženih opet zatvore ugostiteljski objekti, djelatnici i dalje imaju sigurnu prijavu i siguran posao sve do ponovnog otvaranja.“

Show More

Related Articles

Back to top button