Aktualno

BAD GRIESBACH – MALI TURISTIČKI RAJ

IMA LI SPASA ZA NJEMAČKI TURIZAM ILI HOTELI OSTAJU ZATVORENI?

„Da nam je prije dvije godine netko rekao da će naš mali turistički raj pomesti epidemija na svjetskim razmjerima, ne bih mu vjerovala.“ Priznala nam je u razgovoru vlasnica jednog velikog njemačkog hotela u malom turističkom gradiću, Bad Griesbachu.

Biste li vi vjerovali da vam je netko rekao prije dvije godine da će vam u 2021. život izgledati potpuno drugačije? Ili da vam je netko rekao prije godinu dana da će epidemija koronavirusa još uvijek trajati?

Jeste li mogli zamisliti život bez ispijanja kave na terasi omiljenog kafića? Online kupovinu? Skraćeno radno vrijeme onih trgovina koje su još uvijek otvorene? Život s maskicom na licu? Iako ovo nije nešto čemu smo se nadali, to je danas nažalost naša stvarnost i svaki dan sve više učimo kako da ju živimo.

Čak ni poznati Oktoberfest u Münchenu nije održan prošle godine, a upitno je hoće li uopće biti održan ove godine. Većim dijelom 2020. godine, ugostiteljstvo i turizam Njemačke države i svijeta je bilo u drugom planu zbog pandemije koju proživljavamo, a hoteli i restorani bili su zatvoreni, što se nažalost nastavlja i u 2021. godini.

Milijuni eura propadaju bez turističke sezone u Njemačkoj, a poslodavci su ogorčeni. Hotelijeri gledaju kako im objekti i dalje ostaju prazni i pitaju se isto što i svi mi – nazire li se kraj pandemiji koronavirusa?

Show More

Related Articles

Back to top button